Ilmasto kantaa myös vaateteollisuuden seuraukset – tutustu aiheeseen lisää

22.1.2021

Vaateteollisuudet päästöt ovat samaa luokkaa kuin lento- ja rahtilaivaliikenteen! Ei siis ole merkityksetöntä, mitä päällensä pukee. Second Life Catwalkin Vaate on voima -striimi nosti aiheen esille. Vahvaa viestiä nuorilta nuorille. Tässä tallenne. Kuvia tulossa myöhemmin!

Second Life Catwalk toi viime keskiviikkona 20.1. Pohjankartanolle asiaa vaatteiden voimasta. Ohjelmassa oli paneelikeskustelu, jossa nuoret kysyivät ja ammattilaiset vastasivat kiperiin väitteisiin mm. vaatteiden hinnan ja laadun suhteesta sekä vaatteiden alkuperästä. Muotiesityksessä valokeilaan pääsivät oululaisten kestävän muodin yritysten vaatteet, joista ammentaa inspiraatiota omaan vastuullisempaan pukeutumiseen. Tapahtuma oli avoin kaikille ja striimattiin. Tallenne löytyy täältä ja sitä voi katsella omaksi ilokseen, mutta soveltuu hyvin myös eri aineiden oppitunneille keskustelua virittämään!

Second Life Catwalk sai alkunsa lukioäänestyksessä joulukuussa 2019, kun halusimme kuulla lukiolaisten mielipiteen, millaisia oheistapahtumia hankkeessa olisi hyvä olla. Vaihtoehdoista Second Life Catwalk – kestävän muodin tapahtuma – oli yksi voittajista. Kolmen parhaan joukossa oli sen lisäksi Hiiligrilli -keskustelutilaisuus sekä Aineeton joulu -kampanja. Hiiligrilli on ensi maanantaina ilmoittautuneille hankelukioille Pohjois-Pohjanmaalla, kun taas Aineeton joulu- kampanja toteutui ennen joulua virtuaalivälitunteina ja -oppitunteina.

HUOM! Mainiota oppimateriaalia myös Iin Ilmastoareenan yhteydessä olleista Second Life Catwalkin etätyöpajoista nuorille sekä oppaasta Vastuullisen kuluttajan vinkkipaketti vaatteen elinkaareen!  Tutustu tiimiin lisää täältä.

Hankkeen puolesta kiitos upealle tiimille mahtavasta tapahtuman toteutuksesta! Jatketaan toukokuussa varsinaisessa päätapahtumassa, Toivon Agendan yhteydessä.

#vaateonvoima


Ajankohtaista

Academia Karanterium

Ota yhteyttä

In English