Katse luottavaisesti tulevaisuuteen

19.3.2020

Maailma tuntuu kutistuvan globaalista lokaaliksi, mutta samalla muuttuvan hetkeksi hyvin virtuaaliseen olomuotoon. Toivomme kaikille tsemppiä katsoa luottavaisesti tulevaisuuteen, vaikka elämme entistä epävarmemmassa ajassa. Pyrimme myös hankkeessamme vastaamaan lukioiden muuttuneeseen tilanteeseen ja päivitämme somemaailmaamme tiheämmin kuin aiemmin. Pysy siis kuulolla! Tulossa mm. vinkkejä etäarkeen, tulevaisuuden taitoihin, luontosuhteen ylläpitämiseen ja kurkistuksia syksyyn.

Näissä poikkeusoloissa kehittyvät myös tulevaisuuden taidot: ollaan rohkeasti luovia, löydetään itsemme ja toisemme uudella tavalla vaikkapa sieltä Teams-alustalta ja tuetaan aitoa yhdessä tekemistä. Opitaan löytämään se tärkein juttu, joka itseä vahvistaa, ja pitämään huolta toisistamme. Löydetään kiintopisteet tästä hetkestä sekä tulevasta, myös reaalimaailmasta. Yhdessä muutos!

Kun ihmismaailma kuohuu, on hyvä myös välillä maadoittaa itsensä luontoon: on lohduttavaa nähdä pian töyhtöhyyppien palailevan pelloilleen, kuten aina ennenkin, ja leskenlehtien kohta puskevan samalla ojanpientareella kohti valoa, kuten aina ennenkin. Avataan silmät ja tutustutaan siihen vieressä olevaan maailmaan. Tulevaisuuden taitoja on myös herättää oma luontosuhde ja pitää sitä yllä.

Ilmastohankkeemme tapahtumat ovat nyt hieman kysymysmerkkinä koronaepidemian takia, mutta infoamme mukana olevia lisää myöhemmin.

Tervettä ja toiveikasta kevättä kaikille.

Toivo paremmasta huomisesta syntyy yhdessä tekemällä.


Ajankohtaista

Academia Karanterium

Ota yhteyttä

In English