Kiitokset Hiiligrillin jälkilämmöistä!

25.1.2021
Kiitokset Hiiligrillin jälkilämmöistä!

Kuinka sinun koulusi voi vaikuttaa esimerkiksi energiaratkaisuihin, jotka tehdään koulun ulkopuolella; kuinka koulun ulkopuolella tehdyt ratkaisut vaikuttavat koulun päästöihin ja arkeen? Miten koulusi voisi tehdä yhteistyötä muiden tahojen kanssa päästöjen vähentämiseksi? Muun muassa näitä asioita mietittiin Hiiligrillissä – keskustelutapahtumassa Pohjois-Pohjoismaan lukioille.

Grilli kuumeni Oulun yliopiston Tiedepuutarhassa 25.1.2021 klo 13:15-14:30. Hiiligrilli-striimi oli avoin kaikille Pohjois-Pohjanmaan lukioille ja siinä käsitellyt kysymykset olivat alueen lukiolaisten etukäteen lähettämiä. Myös striimin aikana pystyi osallistumaan keskusteluun chatin kautta. Kaikkia kysymyksiä ei ehditty käsitellä tapahtuman aikana, mutta ne toimitetaan myöhemmin oikeille tahoille. Tapahtuma toteutettiin etänä niiltä osin kuin se oli mahdollista ja paikan päällä koronarajoitukset huomioiden.

Hiiligrilli sai alkunsa lukioäänestyksessä joulukuussa 2019, kun halusimme kuulla lukiolaisten mielipiteen, millaisia oheistapahtumia hankkeessa olisi hyvä olla. Vaihtoehdoista Hiiligrilli oli yksi voittajista. Kolmen parhaan joukossa oli sen lisäksi Second Life Catwalk -tapahtuma sekä Aineeton joulu -kampanja. Second Life Catwalk -tapahtumaa on toteutettu verkkotyöpajoina elokuussa sekä striiminä tammikuussa ja toukokuussa on vielä tulossa päätapahtuma Toivon Agendan yhteydessä. Aineeton joulu- kampanja toteutui ennen joulua virtuaalivälitunteina ja -oppitunteina.

🔥Kiitos lukioille, kun olitte mukana! Niin aktiivista osallistumista, ettei kaikkia ennakko- ja chattikysymyksiä ehditty millään käsitellä, mutta tämä ei jää tähän. Erityiskiitos moderaattoreina vilkkaassa chatissa toimineille Oulun steiner-koulun opiskelijoille Riinalle ja Tuulille.

🔥Kiitos panelisteille asiantuntevasta kommentoinnista ja keskustelusta energia-, ruoka- ja liikenneaiheista sekä hiilineutraalista lukiosta vuonna 2040! Mukana olivat edustajat Valiolta, Oulun energialta, Oulun seudun joukkoliikennejaostosta, Maa- ja metsätalousministeriöstä, Oulun yliopistosta sekä Oulun kaupungilta.

🔥Kiitos Hiiligrilliä taidolla juontanut ja keskusteluja johdatellut Heidi. Kiitos taidokkaista piristyksistä keskustelujen välissä Limingan taidekoulun teatterilinjan opiskelijat, Jenni ja Anu!

🔥Kiitos Hiiligrilli-iltapäivän toiveikkaaseen C-duuriin päättänyt Jukka Takalo, joka tiivisti upeasti iltapäivällä lennelleet kommentit ja kysymykset lauluksi!

🔥Kiitos myös upeista tiloista Oulun kasvitieteellinen puutarha ja Tiedepuutarha, ilmastoystävälliset (hävikki- ja kasvis-) grillitarjoilut backstagelle toimittanut Tuba ja Ciiyou sekä striimin toiminnasta vastannut Saha Productions ja Livepaletti.

🔥Suurkiitos Hiiligrilliä taidolla organisoinut Reija. 💚

Jaamme Hiiligrillin parhaita paloja myöhemmin ja viemme kommentit eteenpäin asianmukaisille tahoille – pysy kuulolla. YouTube-tilillemme tulee myös tallenne tapahtumasta.

   


Ajankohtaista

Academia Karanterium

Ota yhteyttä

In English