Vaikuttavaa ja monialaista opetusta ruokateemasta?

Tervetuloa tutustumaan Koulun korjausoppaan demoversioon! Opas on vasta kehitteillä ja julkaistaan kokonaisuudessaan vuoden 2021 aikana.

Tällä sivulla on joitakin ruoka-aiheisia oppituntipohjia vinkiksi opettajalle. Joulukuussa 2020 Ilmastojakson alussa julkaistiin lukiolaisille testattavaksi ruoka-aiheisia tehtäviä, joihin tehdään keväällä 2021 varsinainen opettajan opas. Hankkeessamme mukana olevat korkeakouluopiskelijat ja opettajat ovat työstäneet oppituntipohjia etenkin LOPS21-teemoittain Ilmasto-opettajien sivuille.

Vuoden 2021 aikana luodaan uusi verkkosivusto Koulun korjausoppaalle, johon tulevat myös Infra-, Liike- ja Asenne-osiot. Osioissa tulee olemaan sekä tehtäviä lukiolaisille että oppituntipohjia opettajille tehtävien hyödyntämiseen. Tästä infoa myöhemmin.

Käytä opiskelijoille suunnattuja tehtäviä tai oppituntipohjia tunneillasi, sovella niitä tai inspiroidu tekemään jotain uutta!

Ruokavisioita

Tutustu oppituntipohjaan, jossa yhdistetään useampaa eri oppiainetta ja toteutetaan LOPS21:n teemoja. Tehtäväpohjana toimii esimerkiksi Opiskelijoille suunnattu Ruokavisiot-tehtävä.

Tässä suuntaviivoja ja valmiimpia pohjia opetukseen:

Ruokavisioita

Kuinka eettisesti syömme

Ruokaa ja tunteita

Tarvitsetko lisätietoja ruoantuotannosta tai päästöistä? Tutustu opiskelijoiden tehtäviin liittyviin lisätietoihin:

Tietopaketti 1 | Tietopaketti 2

Ruoantuotannon merkityksellisyys

Tutustu oppituntipohjaan, jossa pohditaan, miten ruoka-aineet tai ruoantuotannon osa-alueet voisivat olla opiskelijalle merkityksellisiä?

Ruoantuotannon merkityksellisyys

Tietopaketti 1 | Tietopaketti 2