Vaikuttavaa ja monialaista opetusta ruokateemasta?

Tällä sivulla on muutamia opettajaopiskelijoiden työstämiä ruoka-aiheisia oppituntipohjia vinkiksi opettajille. Joulukuussa 2020 Ilmastojakson alussa julkaistiin lukiolaisille testattavaksi ruoka-aiheisia projekteja. Hankkeessamme mukana olevat korkeakouluopiskelijat ja opettajat ovat lisäksi työstäneet oppituntipohjia etenkin LOPS21-teemoittain Ilmasto-opettajien sivuille.

17.6.2021 julkaistaan uusi verkkosivusto Koulun korjausoppaalle, johon tulevat myös Infra-, Liike- ja Asenne-osiot sekä verkkoalusta koulun tiekartan laatimista ja nykytilan seurantaa varten.

Käytä opiskelijoille suunnattuja tehtäviä tai oppituntipohjia tunneillasi, sovella niitä tai inspiroidu tekemään jotain uutta! 

Ruokavisioita

Tutustu oppituntipohjaan, jossa yhdistetään useampaa eri oppiainetta ja toteutetaan LOPS21:n teemoja. Tehtäväpohjana toimii esimerkiksi Opiskelijoille suunnattu Ruokavisiot-tehtävä.

Tässä suuntaviivoja ja valmiimpia pohjia opetukseen:

 

Ruokavisioita

Kuinka eettisesti syömme

Ruokaa ja tunteita

 

 

 

Tarvitsetko lisätietoja ruoantuotannosta tai päästöistä? Tutustu opiskelijoiden tehtäviin liittyviin lisätietoihin:

Tietopaketti 1 | Tietopaketti 2

Ruoantuotannon merkityksellisyys

Tutustu oppituntipohjaan, jossa pohditaan, miten ruoka-aineet tai ruoantuotannon osa-alueet voisivat olla opiskelijalle merkityksellisiä?

 

Ruoantuotannon merkityksellisyys

 

 

Tarvitsetko lisätietoja ruoantuotannosta tai päästöistä? Tutustu opiskelijoiden tehtäviin liittyviin lisätietoihin:

Tietopaketti 1 | Tietopaketti 2