Tulevaisuutta voidaan tehdä

19.5.2020

Perjantain Tulevaisuuteen suuntaavassa ilmastopäivässämme pohdimme, millaista tulevaisuutta tekisimme – sillä tulevaisuutta voidaan tehdä. Jos et sinä tee, niin joku muu tekee. Muutetaan siis tulevaisuuden suuntaa.

Pidimme webinaarin Teamsissa, jossa meillä oli luentoa, taiteilua sekä keskustelua. Läsnä oli lukio- ja korkeakouluopiskelijoita sekä opettajia ja muita ilmastokasvatuksesta kiinnostuneita. Palautteena olemme saaneet kiitosta monipuolisesta kokonaisuudesta sekä taidokkaista osioiden vetäjistä. Myös hankkeemme nähtiin hyödylliseksi, kiitos palautteesta!

Aloitimme päivän apulaisprofessori Arto O. Salosen luennolla. Hän maalaili meille innostavasti kuvaa paremmasta nykyisyydestä ja tulevaisuudesta, jossa

  • näkisimme, että jokaisessa on jotain pysäyttävän kaunista,
  • antaisimme toisillemme tunnustusta hyvistä asioista,
  • ratkaisisi suhtautumisemme toisiimme ja ympäröivään maailmaan, ei taidot, sekä
  • rikastuisimme toisistamme, emme rahasta ja materian määrästä.

Tämän tekstin lopussa on linkki Arton luentoon, joka tallennettiin webinaarissamme. Ohjeistuksena luennon ajaksi oli piirrellä ja kirjoitella sarjakuvamaiseen muotoon ajatuksia ja tunteita, joita luento herätti. Limingan taidekoulun Erja Wiltse oli vetämässä työpajaa ja kokosi ja versioi lopuksi osallistujien upeista taideteoksista ehjän ja kauniin kokonaisuuden (kuva alla).

Kokeile sinäkin katsoa Arton luentotallenne ja piirrellä ajatuksiasi paperille. Viereen vain värikynät ja paperia!

Taiteilun jälkeen pidimme inspiroivan Erätauko-keskustelun osaavien fasilitaattorien johdolla pienryhmissä. Oli hyvä jakaa ajatuksia koronanjälkeisestä maailmasta muun muassa kasvatusalan pitkän linjan ammattilaisten kanssa.

Päivän jälkeen oli vahva tunne siitä, että parempaa tulevaisuutta ei tarvitse tehdä yksin, vaan meitä on alati kasvava joukko sitä rakentamassa. Kiitos mukana oleville ja tervetuloa mukaan asiaan vasta heränneet. Tähän junaan kannattaa hypätä mukaan!


 

 

 


Ajankohtaista

Academia Karanterium

Ota yhteyttä

In English