Valitse ilmastokursseja ensi vuoteen!

12.5.2020

Haluatko syventää osaamistasi ilmastokriisistä ja pohtia siihen ratkaisukeinoja globaalisti, koulusi arjessa tai omassa elämässäsi? Hankkeemme tarjoaa e-lukiossa lukuvuonna 2020-2021 kolme ilmastoaiheista kurssia ja lisäksi jalkaudumme Oulangalle Kestävyystieteen kurssilla. Tutustu alta lisää!

Ilmoittaudu e-lukiossa:

2. jaksossa: Ilmasto-oppia. Kurssilla sinulla on mahdollisuus analysoida, pohtia ja jäsentää ilmastokriisin vaikutuksia omaan elämääsi, lähiyhteisöön ja yhteiskuntaan. Kurssi toimii myös mainiona oppiainerajat ylittävänä valmistautumisena ylioppilaskokeisiin. Tarkoitettu etenkin niille lukiolaisille, joita kiinnostavat äidinkieli, psykologia, filosofia, historia ja yhteiskuntaoppi sekä ilmastoasiat. Kurssi arvioidaan suoritusmerkinnällä.

3. jaksossa: GE3 ilmastomarinadissa. Maantieteen syventävällä kurssilla tarkastellaan ihmismaantieteen ilmiöitä ilmastonmuutoksen näkökulmasta. Ilmastonmuutos aiheuttaa haasteita ihmisen toiminnalle maapallolla nyt ja tulevaisuudessa, näiden tunteminen on tärkeä kansalaistaito.

5. jaksossa: 1,5 asteen elämäntaitokurssi nuorille. Tervetuloa tekemään kurssia, jossa mietitään yksilön toiminnan vaikutuksia ilmastolle ja pohditaan käytännönläheisesti keinoja muuttaa omia elämäntapoja. Osioina mm. ruoka, liikkuminen, asuminen, tavarat ja palvelut. Lisäksi pohditaan ilmastokriisiin liittyviä tunteita ja vaikuttamiskeinoja. Tule oppimaan tulevan maailman kansalaistaitoja. Kurssi arvioidaan suoritusmerkinnällä.    

Ilmoittaudu Oulun kaupungin Wilmassa:

Kestävyystieteen kurssi (5.jakso, Laanilan lukion kurssitarjotin palkissa 9)   

Opiskelua kolmipäiväisellä leirikoululla Oulangan tutkimusasemalla ja verkkoympäristössä. Tuloksena konkreettisia suunnitelmia ja tekoja koulusi hiilijalanjäljen pienentämiseen. Työskentelyä korkeakoulututoreiden johdolla pienryhmissä. Tutkijoiden näkökulmia ja ohjausta koulusi kehittämiseen. Asiantuntijoiden alustuksia rakenteiden muuttamiseen. Arvioidaan suoritusmerkinnällä.

Kestävyystieteen kurssi on kokenut muodonmuutoksen aiempaan, mutta ydin on sama: kestävyystiedettä käytäntöön!


Ajankohtaista

Academia Karanterium

Ota yhteyttä

In English