Yhdessä Muutos!

21.2.2020

Perjantaina 21.2. pyykättiin Voimalassa ilmastotunteita opiskelijoiden, opettajien sekä asiantuntijoiden kanssa hankkeemme toisessa lähipäivässä. Ilmastonmuutosta katsottiin uusista kulmista, syötiin hävikkiruokaa ja keskusteltiin.

Ilmastonmuutos on viheliäinen, monialainen ja systeeminen ongelma. Ilmastonmuutos on teema, joka kuuluu kaikille ja siten helposti ei kenellekään. Ilmastonmuutosta aiheena, kuten muutakin kestävään tulevaisuuteen liittyvää aihepiiriä leimaa voimakas arvolatautuneisuus. Siksi aihetta usein vain sivutaan, tai sen käsittely tapahtuu ylikorostetun neutraalisti, faktoja korostaen ja tunteita vältellen.  

Voivatko kaikki osa-alueet olla ilmasto-opetuksessa sallittuja?  Saavatko tummatkin tunteet olla mukana matkalla toimintaan ja muutokseen?  

Tummien tunteiden pyykkipäivä antoi aineita ilmastotunteiden pesuun. Päivän aikana rakennettiin yhdessä pesuohje, johon kokosimme mietteitä ja muistilistaa siitä, miten ilmastotunteita voitaisiin yhdessä käsitellä. Näkökulmia tuli sekä opiskelijoilta, asiantuntijoilta että opettajilta. 

Loppuhuudoksi muotoutui:

Yhdessä muutos!

Mukana tunnepyykillä olivat Ilmastonmuutos lukioihin! –hankkeen lisäksi Oulun Yliopiston Climate University-väki, Sanni Saarimäki Tunne ry:stä sekä Yle.

Kiitos kaikille osallistujille, asiantuntijoille ja järjestäjille sekä Voimala 1889 sekä Ciiyou tiloista ja tarjoiluista!

Pääsimme myös Kalevaan: 22.2.2020 Nuorten ilmastoahdistus vaatii tummien tunteiden pyykkäämistä.


Ajankohtaista

Academia Karanterium

Ota yhteyttä

In English