Entistä päättäväisempi katse tulevaan

2.5.2020

Hanketyötä korona ei ole kellistänyt, mutta toimintamme on muuttanut ketterästi muotoaan viime kuukausina. Tutuksi ovat tulleet palaverit työ- ja olohuoneista, keittiöistä, milloin mistäkin, kuulokkeet korvilla ja lapset tai lemmikit jalasta roikkuen. Tilanne on pakottanut opettelemaan priorisointia ja miettimään asioita aivan uusilta kanteilta.

Ideoimme ja toteutimme pikavauhtia oman etälukiojakson Academia Karanteriumin, johon saimme opettajiksi nimekkäitä paikallisia osaajia monelta alalta. Konseptin tarkoitus on piristää lukiolaisten etäopiskelua viiden minuutin minioppitunneilla, mutta videot ovat toki avoimia ja soveltuvia kaikille muillekin. Samalla pystymme pitämään yllä kestävyysteemoja ja varmistamaan näkyvyytemme lukioilla myös poikkeusaikana. Uusia videoita julkaistaan arkipäivisin toukokuun loppuun asti. Academiamme on jo saavuttanut hyvän vastaanoton ja myös näkyvyyttä mediassa. Käy tutustumassa!

Pidimme huhtikuussa ilmasto-opettajille ja nuorten ilmastopaneelille lähipäivät verkon kautta. Ilmastojakson valmistelu ilmastomateriaaleineen ja ilmastoprojekteineen jatkuu jokseenkin normaalisti, joskin poikkeuksellisen tilanteen aiheuttama kuormitus on jouduttu huomioimaan sekä opettajien että lukiolaisten kohdalla. Olemme saaneet edistettyä myös verkkokurssejamme ja meillä on vankka toive saada ne valmistumaan aikataulun mukaisesti. Korkeakouluyhteistyö jatkuu niin opettajien, opiskelijoiden kuin verkkokurssien osalta.

Asioiden katsominen uusista näkökulmista on kantava ajatuksemme ja näkyy myös hankkeen loppuvuodessa sekä suunnittelemassamme jatkohankkeessa. Toukokuun puolessa välissä pidämme toisen etäpäivän hankkeemme verkostolle ja suuntaamme katseemme tulevaan:  kohti kestävää ja onnellista yhteiskuntaa. Pysy kuulolla…

Kiitos, kun olet mukana. Virtuaalisesti tai livenä: #yhdessämuutos !

 

 


Ajankohtaista

Academia Karanterium

Ota yhteyttä

In English